Runes musikk-blogg

Her skriver Rune om nye låter +++

Juletreet - Nå spilt over 100.000 ganger! 


Siden jeg la ut julesangen 'Juletreet' på nettet for seks år siden, er den nå spilt over hundre tusen ganger på nettet!! Dette på noen få uker hver desember. Da jeg la den ut første gang i 2010 hadde jeg ikke mye greie på musikk å jeg slettet den første YouTube versjonen etter 50.000 spillinger, siden denne hadde noen småfeil. Spotify og de andre plattformene kom på plass først året etter. Sangen har gitt meg selvtillit og mot til å fortsette og lage sanger.
Følg med på Facebook siden min så får du høre nye låter jevnt og trutt hele året. 

Link: Facebook.runegul.no

Juletreet er fremført over hele landet av skolelever og spilles på mange mindre radiostasjoner hver jul. Les mer om det her.Du finner Juletreet på YouTube, Spotify, Wimp/Tidal, Itunes ++ Mange andre steder ++

GOD JUL !!!!!

Hilsen Rune 
 

 

Bare vent... -Ny låt fra Rune Gulbrandsen 

*Bare vent...* er min aller nyeste låt. Den handler om alle skrekk-scenarier og advarsler vi bli minnet på i media og av venner og kjente, hver eneste dag, men som vi egentlig ikke kan bry oss så mye om. Verden går jo sin vante gang uansett... Jeg fikk inspirasjon til å skrive låta i forrige måned da jeg leste overskriften i ett innlegg gjort i Aftenposten av journalist Bjørn Egil Halvorsen. Han skriver der om *Bare vent-ismen*, som jeg synes var en veldig god betegnelse på dette. Nå har jeg riktignok ikke abonnement på Aftenposten, så jeg har ikke lest innlegget, men jeg går ut i fra et det er godt skrevet og har mange gode poenger. Her er en link dersom du vil lese: http://www.aftenposten.no/amagasinet/Bare-vent-ismen-8314995.html 

Sangen er egenprodusert på min Zoom opptaker. Jeg spiller her kassegitar, el-gitar, bass, vokal og kor, mens Marius Westby Nilsen spiller piano, rytme-egg og kor.

Videoen og låta er tilgjengelig på Facebook fra kl 19.00 i dag. Dette er forøvrig min første musikkvideo også. Selvsagt egenprodusert. Kanskje legger jeg den ut på The Stream på TV2, vi får se, jeg har ikke helt bestemt meg enda.

Liker du låta og har lyst til å hjelpe meg å dele den, finner du informasjon om det her, tusen takk!

Hilsen Rune..


 

 

*Bare vent...* er min nyeste låt, foreløpig kun tilgjengelig her på Facebook. Kanskje legger jeg den ut på The Stream etterhvert også? Hva synes du? Hilsen fra Rune Gulbrandsen #Bare #Vent #TheStream

Posted by Rune Gulbrandsen on 17. februar 2016

 

Min aller første gang på en scene... 


Lørdag 23.01.2016 ble dagen da jeg skulle fremføre mine egne sanger på en ekte scene, for aller første gang. Jeg har tidligere prøvd meg en gang sammen med Nabolaget på et hotell, men aldri helt alene og aldri med betalt publikum. Jeg har ikke drømt om å gjøre noe slikt heller, men tilfeldigheten har rett og slett ført meg til det. Livet er merkelig rart. 

Jeg begynte med musikk ved å oppsøke ett musikk-studio i 2010 for å teste ut hvordan en sang ville høres ut dersom noen som kunne spille, spilte en av sangene jeg hadde laget. Resultatet ble da så bra at jeg bare måtte fortsette. Siden har det ballet på seg å jeg har mer eller mindre fått det man kaller for *DILLA*. Det er en sykdom du ikke blir kvitt før du har fått nok, å det er det lenge til jeg kommer til å få. Derfor må jeg slite med det å prøve og holde abstinensene nede når jeg f.eks. ikke har med gitaren på ferie eller glemmer diktafonen ett eller annet sted. For da er det krise i topplokket å virkelig dårlig stemning...Buggen Scene i Ås ble åstedet for min live deby, å etter iherdig øving sammen med Marius Westby Nilsen som også hadde sin deby med egne låter samme kvelden, var det en glede å entre scenen foren et flott publikum. Jeg tok det hele med knusende ro å hadde faktisk ingen nerver, men det var allikevel såpass uvandt at jeg gjemte litt tekst her og der. Takket være min raske oppfinnsomhet klarte jeg å finne på noe tull å si, så det sklei javnt over og ble en fin opptreden tatt i betrakting at det var min aller første gangen på scenen. Jeg kan ihvertfall leve i trua..... Lyden ble også perfekt med Jørn-Arild Grefsrud som skrudde helt perfekte lydbølger. Jørn-Arild var også den som fikk meg med på dette, da han mente det var på tide nå etter så mange sanger på netter å greier. Tusen takk Jørn-Arild for at du maste meg ut i det. Det er et stort skritt å legge ut musikk på nettet, men å spille live..., ja da må du jo faktisk kunne litt også. Men det gikk bra å jeg er veldig glad og motivert for å gjøre flere opptredener fremover. Takk til alle om var til stede og til dere som vil komme ved neste anledning! Takk også til arrangøren Ås-Live og Ole-Magnus Holm som er mannen bak hele arrangemanget. 

Hilsen Rune.

*Hemmeligheten* - Ny låt fra Rune Gulbrandsen  
Hemmeligheten
er Rune Gulbrandsen nye låt. Den beskriver dette med å være sjenert og endelig tørre å gjøre det man frykter mest, siden man ikke lenger klarer å la det være. En kjærlighetssang om å ta det første skrittet.  

Som vanlig er sangen først spilt inn på Runes Zoom opptaker der stemningen, tempoet, rytmen og formen har blitt til. Deretter er sporene tatt videre til Tuft studio der Jørn Arild Grefsrud har redigert og mixet alt sammen. Jørn har også bidratt med gitarspill og div. magi.....  Til slutt er sangen mastret i Abbey Road Studio.

Last ned låta her.


Hemmeligheten
Tekst & Melodi : Rune Gulbrandsen 
Opptaks Studio - Tuft Studio 
Mastering Studio - Abbey Road Studio - Frank Arkwright 
Produsent / Gitar /Kor - Jørn Arild Grefsrud 
Arrangør / Piano / Gitar / Kor - Marius Westby Nilsen 
Arrangør / Vokal / Gitar / Kor - Rune Gulbrandsen 
Trommer og Perkusjon - Tommy Haugan 

*Hemmeligheten* - Min aller nyeste låt er en kjærlighetssang om å ta det første skrittet, selv om en er nervøs og sjenert :-)https://www.youtube.com/watch?v=DsHgJZCWT2Y

Posted by Rune Gulbrandsen on 3. januar 2016

 

Tusen takk til alle som hører på - Godt nytt år!! I år har sangene mine bitt spilt ti-tusenvis av ganger på nettet å stadig flere hører på :-) Dette gir meg en kjempe-inspirasjon til å fortsette.
Med snart 1000 *Likes* på Facebook blir det stadig lettere å legge ut og spre nye sanger, tusen takk til alle som deler og liker.

Med så mange følgere blir det også litt mer "skummelt" , tenk at hvert ord jeg skriver blir lest og vurdert at Deg. Jeg håper du fortsetter med å være tålmodig, snill og grei. Husk jeg er bare en vanlig kar som prøver å skriver sanger.Neste år begynner jeg å opptre og første gang blir visesang på Buggen i Ås. Her skal jeg gjøre 2-3 låter med bare meg og gitaren. Jeg har ikke gjort dette tidligere å jeg kommer sikkert til å være super nervøs, men en gang må jo bli den første. Les mer her.


Jeg ble i år også første gang intervjuet av en avis. Oppegård Avis som er lokalavisen her på Kolbotn hvor jeg bor skrev om *Juletreet*.

Ønsker med dette dere alle en fortsatt god jul og er riktig godt nytt år. 

Rune..

Facebook-siden til *Sanger & Låtskriver* Rune Gulbrandsen runder straks 1000 Likes! Dette bør feires med *En liten en*...

Posted by Rune Gulbrandsen on 27. desember 2015

Det går mot jul å "Juletreet" spilles på nettet som aldri før.. 
 

Det går mot jul og "Juletreet" spilles på nettet som aldri før :-) Det setter jeg stor pris på! Det er også flere...

Posted by Rune Gulbrandsen on 17. november 2015

"Farvel" - Ny låt fra Rune Gulbrandsen 


Farvel
er Rune Gulbrandsen nyeste låt. Den er både trist og sår å skildrer det vanskelige kjærlighetsbruddet på en fin måte. Marius Westby Nilsen trakterer pianoet etter alle kunstens regler å setter stemningen i låten fra første tone. Rune synger og spiller gitar mens Tommy Haugan sørger for den perfekte rytmen i form av trommer og perkusjon. Denne gangen er også fiolinist Helene Refvik Vinorum​ med. Hun kommer inn etter første refreng og gjør stemningen helt magisk.

Som vanlig har vi først spilt inn en skisse på Runes Zoom opptaker der stemningen, tempoet, rytmen og formen har blitt til. Deretter er sporene tatt videre til Tuft studio der Jørn Arild Grefsrud har redigert og mixet alt sammen. Jørn har også bidratt med gitarspill og div. magi.....  Til slutt er sangen mastret i Abbey Road Studio av selveste Frank Arkwright. Vi håper du liker sangen :-)

Last ned låta her.Farvel
Tekst & Melodi : Rune Gulbrandsen 
Opptaks Studio - Tuft Studio
Mastering Studio - Abbey Road Studio - Frank Arkwright
Produsent / Gitar /Kor - Jørn Arild Grefsrud
Arrangør / Piano / Gitar / Kor - Marius Westby Nilsen
Arrangør / Vokal / Gitar / Kor - Rune Gulbrandsen
Trommer og Perkusjon - Tommy Haugan
Fiolin - Helene Refvik Vinorum

Farvel er min aller nyeste låt. Jeg vet ikke om den skal på Spotify, hva mener du? Hør og del gjerne :-)Les mer om låta på hjemmesiden min runegulbrandsen. comhttps://www.youtube.com/watch?v=dxvjdutCcak

Posted by Rune Gulbrandsen on 14. november 2015

Ny låt - 'Jøkke no' - Med Sinnasnekkern, Otto Robsahm 

Sinnasnekkern, Otto Robsahm synger min ferskeste låt 'Jøkke no'. Vi har vært i studio sammen og fått til en veldig bra versjon. Som vanlig er det norsk tekst av det  humoralvorlige slaget som gjelder og det er duket for en sang litt utenom det vanlige denne gangen også. Låta handler om at ting tar mye mye lenger tid enn man tror, men det jøkke no..?

Sangen er spilt inn i Tuft Studio og mastret i Abbey Road Studio.
Backingbandet; Nabolaget står for arrangement og spilling. 
Nabolaget består av: Marius Westby Nilsen , Rune Gulbrandsen og Tommy Haugan, som sammen med Jørn Arild Grefsrud fra Tuft Studio alle har satt sitt preg på låta. I tillegg har Tom Erik Skram og Ivar Hovden bidratt med erfaring og gode triks som er greit å ta med seg for ferske musikere.

Du finner låta på Youtube , Spotify, Wimp/Tidal og i Itunes.  

Hei alle sammen,Noen av dere har sikkert fått med dere at den offisielle Sinnasnekker`n Facebook siden la ut en liten...

Posted by Otto Robsahm on 26. september 2015

Multikunstner Otto har prøvd seg på noe han ikke har gjort før - han har laget en sang! Men han mangler en musikkvideo!...

Posted by Sinnasnekker'n on 25. september 2015

For de som ikke får til å laste ned sangen se:https://youtu.be/SfgEoohU8dY

Posted by Sinnasnekker'n on 26. september 2015

Ny låt - "En liten en" - Utgivelse 1.April 


http://radio.nrk.no/serie/norsk-paa-norsk/DMPA16001515/11-04-2015#t=22m42s​


'En liten en' er tittel på Rune Gulbrandsens nye singel. Med Norsk tekst av det humoralvorlige slaget er det duket for en sang litt utenom det vanlige. Låta tar for seg mye av det som ikke er helt sunt å gjøre i samfunnet vårt, men som vi alle allikevel gjør for å kose oss og ha det bra. Kort sagt: Bare 'En liten en'

Sangen er spilt inn i Tuft Studio og mastret i Abbey Road Studio.
Backingbandet; Nabolaget står for arrangement og spilling. 
Nabolaget består av: Marius Westby Nilsen , Rune Gulbrandsen og Tommy Haugan, som sammen med Jørn Arild Grefsrud fra Tuft Studio alle har satt sitt preg på låta.

Du finner låta på Spotify, Wimp, Tidal og snart også i Itunes + Her på hjemmesiden.

 

Tidligere blogginnlegg:

"En liten en" slippes snart fri på internettet. Låta er ferdig innspilt i Tuft Studio og mastret i Abbey Road Studio. 1.April finner du den på Spotify, Wimp og Itunes i tillegg til her på hjemmesiden min. En forsmak kan du høre lengre ned på denne siden. Her kan du høre hvordan sangen høres ut før innspilling og før den er produsert. Hvordan tror du det ferdige resultatet blir? Forhåndskjøp og sponsing av Rune Gulbrandsens utgivelser kan gjøres her.